Konstens andra (2014)

Titel: Konstens andra
År: 2014
Arrangör: Eva Bonniers Donationsnämnd
Aktivitet: 
I samband med tävlingen EVA initierade Eva Bonniers donationsnämnd i samarbete med Konstakademien ett antal samtal kring konst, arkitektur och samhällsbyggnation.

I ett alltmer rationaliserat och främlingsfientligt samhälle minskar det sociala utbytet. Hur förhåller vi oss till det obegripliga, till skillnader eller till det igenkännbara och det vi är bekanta med? Hur påverkas konstnärsrollen av de attitydförändringar vi ser i idag? Kan konsten skapa rum där en mångfald av människor möts eller bidrar konsten till en ökad segregering?

Medverkande: Staffan Löfving, forskare i Socialantropologi, Stockholms universitet, Carin Franzén, professor i Litteraturvetenskap, Linköpings universitet, Irina Sandomirskaja, professor i Kulturvetenskap, Södertörns högskola, Moderator från Eva Bonniers donationsnämnd, Eva Arnqvist, konstnär