PROJEKT

Stockholms Sjukhem (2016)

Uppdrag: Förstudie, framtagning av ett genomgripande konstprogram, projektledning och samordning av arbetsgrupper för konst, beställning av byggnadsintegrerad och lös konst, sammanställning av konstkollektioner, bokproduktion, samordning av event och invigning, utveckling av databas och inventering, guidade visningar och pedagogiskt arbete. Den nya konstkollektionen innefattar tio platsspecifika uppdrag och inköp av närmare åttio nya konstverk.

Exempel på konstnärer för uppdrag: Wilhelm Mundt, Astrid Sylwan, Lone Larsen, Johanna Aalto, Denise Grünstein, Lisa Tagesson, Sandra Kantanen, Sirous Namazi, Kazuyo Nomura.

Exempel på konstnärer för inköp: Assa Kauppi, Håkan Rehnberg, Kirsten Ortwed, Sanna Kannisto, Jaume Plensa, Rémy Zaugg.

Projekttid: 2011-2016

Uppdragsgivare: Stockholms Sjukhem