PROJEKT

Mellan marken och augustihimlen, Astrid Sylwan (2017)

Titel: Mellan marken och augustihimlen
Konstnär: Astrid Sylwan
Installationsår: 2017
Placering: Bostadsrättsföreningen Revskär, Farsta
Beställare: Bostadsrättsföreningen Revskär
Idé och utförande: Astrid Sylwan har skapat målningar för kvarterets fyra separata huskroppar vilka tillsammans består av fyra huvudentréer, fyra sidoentréer och 44 våningsplan. Varje våningsplan har fått sin egen klang och stämning, samtidigt som målningarna relaterar till varandra och ger en helhetskänsla. I sidoentréerna och trapphusen har Sylwan skissat upp motiven på väggarna vilka sedan har målats av en yrkesmålare. Dessa fungerar som en färg- och bildvandring genom husen i rosa, gult, blått, brunt och lila. I de fyra huvudentréerna möts man av originalmålningar på pannå.